Efrén López & Christos Barbas: Mà

Barcelona, Catalunya

Pergam Llibres

9:30 PM

Double concert, at 19:00 & 21:30

Efrén López & Christos Barbas: Mà
Aquests dos músics vinguts del nord de Grècia (Christos Barbas, ney i piano) i del País Valencià (ud, saz, rabab, guitarra elèctrica) porten quinze anys fent música junts. Des dels temps de L’ Ham de Foc, Aman Aman i Yeden, allà pels començaments del nou mil·lenni,  han continuat col·laborat al si de moltes altres formacions, sempre guiats per la recerca de la riquesa i la profunditat dels llenguatges musicals de l’Orient Mitjà, com ara la musica clàssica otomana i sufi, o les tradicions de Grècia i Turquia. Al mateix temps, tots dos són compositors, i amb les seues creacions donen la seva visió personal d’aquest vast llegat a través d’un so contemporani, actual i vibrant.
En aquest duet combinen instruments traditionals com l’ud, el rabab o el ney, amb d’altres pertanyents a altres camps, com el piano o la guitarra elèctrica, processant-los a través d’efectes i loops, tot creant un so eclèctic que navega entre melodies plenament acústiques i paisatges sonors elèctrics.
Podreu escoltar versions noves de temes antics, i fins i tot noves composicions inèdites, extretes de propers treballs discogràfics que encara són al forn.
Si és cert que la música està teixida d’elements intangibles, sempre papallonejant per l’aire, potser la tasca del músic sigui perseguir aquest moviment, per tal de domesticar-la momentàniament i acostar-la a les nostres oïdes, amb la part del cos que li pot donar l’existència.
La Mà.

Venue Details

Passatge Sant Benet, 7
Barcelona, 08003
Catalunya