Efrén López & Christos Barbas: Mà

Barcelona, Catalunya

Ronda Barcelona

6:00 PM

Efrén López & Christos Barbas: Mà

Efrén López: ud, tanbur, kudüm, ogur saz
Christos Barbas: ney, veu, bendir, lavta

“Aquests dos músics vinguts del nord de Grècia (Christos Barbas, ney) i del País Valencià (ud, rabab, tanbur, kudüm) porten quinze anys fent música junts. Des dels temps de L’ Ham de Foc, Aman Aman i Yeden, allà pels començaments del nou mil·lenni, han continuat col·laborat al si de moltes altres formacions, sempre guiats per la recerca de la riquesa i la profunditat dels llenguatges musicals de l’Orient Mitjà, com ara la musica clàssica otomana i sufi, o les tradicions de Grècia i Turquia. Al mateix temps, tots dos són compositors, i amb les seues creacions ofereixen una visió personal d’aquest vast llegat amb un so contemporani, actual i vibrant.

En aquest duet combinen instruments traditionals com l’ud, el rabab o el ney donant so a versions noves de temes antics, i fins i tot noves composicions inèdites, extretes de propers treballs discogràfics que encara són al forn.

Si és cert que la música està teixida d’elements intangibles, sempre papallonejant per l’aire, potser la tasca del músic sigui perseguir aquest moviment, per tal de domesticar-lo momentàniament i acostar-lo a les nostres oïdes, amb la part del cos que li pot donar l’existència.

La Mà.”

Venue Details

Barcelona, Catalunya